söndag 18 juli 2010

Glutenfria Pizzabottnar


Bra pizzadeg som är lätt att kavla. Recept till en långpanna:
25 g jäst
2 dl vatten
1 msk fiberhusk
1/2 dl rapsolja
1/2 tsk salt
3 1/2-4 dl (210-240 g) ljus glutenfri mjölmix (gärna Sempers)

Ugnstemp 225-250 grader

Smula ner jäst, värm vatten till 37 grader och häll över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i fiberhusk och låt svälla 10 minuter. Tillsätt olja salt och mjölmix. Arbeta degen väl i maskin. Låt jäsa minst 30 min. Jag brukar kavla ut degen på teflonunderlägg avsedda för plåtar (sådana som man kan diska och använda många gånger) sedan värmer jag plåtarna i ugnen och drar över pizzan (med fyllning) på varm plåt och sedan in i ugnen. Då blir pizzabotten krispig och god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar