måndag 4 oktober 2010

Glutenfri äppelpaj

Vad vore livet utan efterätter. En liten dessert efter middagen och man känner sig lycklig ända tills det dåliga samvetet tar överhanden. Äppelpaj och vaniljsås KAN man bara inte få för mycket av nu när det är säsong att frossa i äpplen!

100 gr smör
3 msk sirap
1/2 dl socker
2 dl glutenfri mjölmix
4 st medelstora äpplen
socker, kanel och hackad mandel

Sätt ugnen på 225 grader. Dela smör i mindre bitar i matberedare. Häll i sirap, socker och mjölmix och kör allt till en grynig massa. Skala kärna ur och klyfta äpplena. Lägg äppelklyftor i ugnsäker form. Strö över 2 msk socker, 1 msk kanel (+ ev. 1/2 tsk malen ingefära)och överst smuldegen. Toppa med grovhackad mandel. Grädda pajen i ca.20 min och servera med vaniljsås.
Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar