Surdeg:
25 g jäst
2 dl grovt mjölmix (semper)
2 dl ljummet vatten (37 grader)
Blanda ihop i en bunke, täck med plastfolie och låt stå 3 dagar
25 gr jäst
5 dl vatten och 2 msk olja
1 ½ dl av surdegen
2 msk fiber husk
½ dl ljus sirap
1 msk brödkrydda
2 tsk salt
7 dl semper mix med fibrer
5 dl semper mix
Smula jäst och rör ut i det ljumma degspadet (37 grader) Tillsätt surdeg och fiberhusk och låt svälla 10 min. Tillsätt sirap, brödkrydda och mjölmix lite i taget. Kör i maskin ca. 5 min. Tillsätt salt och kör ytterligare ca. 2 min. Låt jäsa i 60 min. Forma limpor och låt jäsa ytterligare 30 min. Skär snitt och lägg en vikt foliekant runt bröden så de inte flyter ut. Grädda 10 min på 250 grader och sänk sedan till 200 grader och grädda ytterligare 25 min. Täck med folie mot slutet om bröden blir mörka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar