onsdag 29 augusti 2012

Nytt till växthuset

Jag är så glad över en planteringsbänk jag köpt i helgen på rea så i ren glädje sprang jag och inhandlade 3 små myrten(Myrsine)träd som jag tittat på en längre tid men tyckt varit lite dyra. Nu sitter jag och njuter i växthuset och är nöjd med mina inköp.



onsdag 22 augusti 2012

Belysning önskas

Skönt att det blev några härliga  kvällar förra veckan men det är nu man märker att det börjar bli riktigt mörkt också. Vi har gått runt några kvällar och satt ut lite belysning, iallafall så man hittar till och från växthuse,t men jag tycker det är svårt att få till ett stämningsfullt ljus.


onsdag 15 augusti 2012

Duttar

Just nu är jag och duttar lite här och där i trädgården och inget blir riktigt klart. Muren är putsad men den går inte att måla på några veckor så den är inte helt klart ännu.


 Gruset på grusgården är på plats och det blev bra. Kanske behövs det någon kruka med blommor för att piffa till det lite.
Ozzie ligger och tittar på när vi jobbar.Han är nog lite uttråkad för han gäspar så stort att han nästan ser arg ut.

måndag 13 augusti 2012

Tusen trädgårdar

 Det har varit en underbar helg med två intensiva dagar fulla med trädgårdsvandringar. Det är så roligt att så många vill öppna sina trädgårdar så man för gå runt och njuta och få tips och ideer till sin egen täppa. Vi hann besöka Ann-Sofies trädgård i Anneberg, Paradis, Marie i Hattsjöhult,Elvie i Korsberga, Susannes idéträdgård, Fagerhults plantskola, Lilleskog i Hok.












söndag 5 augusti 2012

Mina vänner i dammen

Så fort man ställer sig vid dammen kommer fiskarna fram och hoppas på att få mat. De har inte ens vett att vara rädda för katten vilket är lite oroväckande.





fredag 3 augusti 2012

Trädgårdstripp

På semestern har vi haft några underbara dagar runt Helsingborg då vi åkt runt och tittat på parker och trädgårdar. Skulle gärna gjort några fler sådana rundresor iår men tyvärr räcker inte tiden till för nu är semestern slut och på måndag är dags att börja jobba igen.


Sofiero slottspark


 Ramlösa brunnspark

 Krapperups park

 Flickorna på skäret

 Fredriksdals friluftsmuseum



 Norrvikens trädgårdar

 Willab Garden