onsdag 18 januari 2012

Soffprojekt

Jag har fått lust att börja sticka igen och kunde inte motstå att prova på maskintovning. Passar mig perfekt. Sticka på stora stickor in i tvättmaskinen och vips har en jättestor kasse blivit en lagom väska! Ett mirakel...


söndag 1 januari 2012

Glutenfritt surdegsbröd




Surdeg:

25 g jäst

2 dl grovt mjölmix (semper)

2 dl ljummet vatten (37 grader)

Blanda ihop i en bunke, täck med plastfolie och låt stå 3 dagar


25 gr jäst

5 dl vatten och 2 msk olja

1 ½ dl av surdegen

2 msk fiber husk

½ dl ljus sirap

1 msk brödkrydda

2 tsk salt

7 dl semper mix med fibrer

5 dl semper mix


Smula jäst och rör ut i det ljumma degspadet (37 grader) Tillsätt surdeg och fiberhusk och låt svälla 10 min. Tillsätt sirap, brödkrydda och mjölmix lite i taget. Kör i maskin ca. 5 min. Tillsätt salt och kör ytterligare ca. 2 min. Låt jäsa i 60 min. Forma limpor och låt jäsa ytterligare 30 min. Skär snitt och lägg en vikt foliekant runt bröden så de inte flyter ut. Grädda 10 min på 250 grader och sänk sedan till 200 grader och grädda ytterligare 25 min. Täck med folie mot slutet om bröden blir mörka.