måndag 30 juli 2012

Låga muren

Nu har vi börjat på en mur vid uteplatsen utanför växthuset. Vi började prata om en mur där redan förra sommaren och nu när grusgården börjat ta form har det äntligen blivit av. Grundtanken var att göra den tre block hög men när vi väl började tyckte vi att det blev lite för högt så vi nöjer oss med ha den såhär. Lite puts och färg också så blir det nog bra.

lördag 28 juli 2012

Semester + snäll man =


Min snälla man har snickrat ett par klättertorn till mig nu när vi har semester och äntligen tid för pyssel. Jag är jätte jätteglad och nöjd ( trots att jag fick måla dem själv :) ) Hoppas det blir tid att göra fler trädgårdsprojekt! En liten mur vid växthuset ska det iallafall bli.

onsdag 25 juli 2012

Skördat

Idag har jag skördat broccoli. Den har verkligen blivit fin iår och inga kållarver alls. Det är ju roligt att något trivs efter den här kalla sommaren. Dillen däremot är rena katastrofen och det är första gången sedan jag började odla som jag har misslyckats med den. Det blir inga kronor till gurkorna iår!

onsdag 11 juli 2012

söndag 8 juli 2012

Fröpåsar

Regn hela förmiddagen. Då passar det bra att pyssla lite och göra fina fröpåsar så det finns ett lager tills det är dags att samla in fröer. Lite klipp och klistra med andra ord. Ska göra lite andra modeller också. Riktigt roligt och fina blir de!

fredag 6 juli 2012

Grusgård

Har äntligen börjat på grusgården framför växthuset. Vi har tagit bort gräset. Lagt ut markduk. Gjort en upphöjd bädd utmed häcken där jag ska ha lite låga skuggväxter och så har vi beställt hem natursingel som vi kärrat ner till "grusgården". Tur att jag hade hjälp av dotter och man för det blev några kärror genom trädgården! Nu måste vi göra en ny kant till det befintliga landet och ev en liten mur mot plattorna vid växthuset så det är lite jobb kvar. Tror att det blir bra iallafall.




söndag 1 juli 2012

Första skörden

Första tomaten och paprikan är skördat i växthuset. Det är lilla Wilma som är först ut. Har några projekt på gång i trädgården men inget är riktigt klart. Har haft studentfirande och varit på studentfirande, firat midsommar och i helgen har vi tapetserat dotterns rum så det har tyvärr varit dåligt med tid. Jobbar en vecka till sedan är det semester och då ska jag jobba i trädgården äntligen!


 Odlar både i sand och jord iår men mest i sand.
 Ozzie gillar att göra mig sällskap i växthuset. Har hittat sin favoritplats bland gurkplantorna.