söndag 27 maj 2012

Campingplats

Min köksträdgård har för tillfället blivit en campingplats med tält till mina förodlade grönsaker. De ska tillfälligt skyddas mot sol och vind någon vecka eftersom de stått i växthuset och blivit "bortskämda". Det är purjo, squash,broccoli,bönor grönkål, majs, sallad, persilja och lite blommor som fått komma ut i landen. Ser inte så snyggt ut kanske....

 Majsen får klara sig utan "tält" Jag får täcka dem om det blir kallare på nätterna nästa vecka.
Funderar på att plantera ut pelargoner och sommarblommor också men än så länge åker de ut och in i växthuset.

söndag 20 maj 2012

Skiffergång


I helgen har vi försökt få ordning på dammkanterna och få bort gräset mellan damm och altan. Var och handlade skiffer och sjösten i Flisby i fredags och sedan var det "bara" att sätta igång. Med facit i hand skulle vi gjort några justeringar men nu är plattorna fastgjutna så det får vara som det är. Som vanligt kommer man på saker i efterhand men man lär sig av misstagen förhoppningsvis. Nu ska det iallafall bara i lite stenmjöl och filmjölk i springorna så jag får fin mossa mellan stenarna.
Mycket pusslande med skifferplattorna.
 I med betong
 Lite sjösten på kanterna
 Nästa klart!

lördag 19 maj 2012

Vid symaskinen

 Fullt upp inne, fullt upp ute! Just nu slits jag mellan mina olika projekt. Håller på att sy en balklänning samtidigt som jag vill få klart på några halvfärdiga trädgårdsprojekt från förra året till studenten (min "lille" son har blivit så stor att han tar studenten i år). Eftersom det har varit både kallt och regnigt ett tag har jag ägnat mig åt balklänningen. Äntligen börjar den ta form så nu är det dags för en sista provning.
 Mönster och tyg från Stoff o Stil
 Oj vilken konstig lila färg det blev på den här bilden. Troligtvis inte tagit med blixt.
Många långa sömmar....
 ....och lite rynk!
Ska se ut ungefär så här när den är klar.

söndag 6 maj 2012

Romeo och Julia

Åkte till Granngården för att köpa jord och kom hem med Romeo och Julia. Nu är det bara att vänta och hoppas att tycke uppstår så det blir små havtornbär att plocka. Lite romantik i trädgården är väl aldrig fel?





tisdag 1 maj 2012

Växthuspremiär

Vilken härlig helg och att man sedan dessutom har haft ett par extra lediga dagar har varit kanon när det är så mycket att göra både utomhus och inomhus. Igår och idag har det varit intensivt trädgårdsarbete. Vi har plockat ner övervintringsväxthuset och flyttat in bl a pelargonier och lite grönsaker som jag förkultiverar. Tomaterna får komma ut till helgen. Har rensat några rabatter och ett grönsaksland så jag kan så morötter och palsternackor på lördag. Nu sitter jag med fötterna i bad och skriver skyltar till plantorna. Hittade jättebra "pinnar" på biltema som egentligen var tändvirke. En påse med 5kg för ca: 50:- och funkar perfekt till plantskyltar.