söndag 25 mars 2012

Det är vårtid nu!

Vilken härlig helg! Borde väl egentligen skola om mina tomat och paprika plantor men det har varit så härligt ute. Passade på att rensa lite i dammen och få igång pump och filter så vattnet blir klart och fint. Har inte börjat mata fiskarna ännu men de har klarat vinter i dammen och ser pigga ut. Tänk vad lite sol och värme kan få en på gott humör :)

torsdag 15 mars 2012

Väntans tider

Under tiden jag väntar på att alla fröer ska gro passar jag på att sticka några grytlappar i ett härligt ullgarn som jag sedan tovar i tvättmaskinen.


Grytlappar före tovning....

Och efter tovning....

Olika motiv och färgkombinationer.

Svårt att få en snygg ljus kant mot det svarta. Hade nog varit bättre med ett mörkare garn.

söndag 11 mars 2012

Nu är det äntligen dags

Efter ett par deppiga och lata månader utan bloggande är det äntligen dags att börja så lite fröer. Först ut var paprika, chili och purjo men i helgen har även tomatfröna kommit i jord. Pelargonierna är framtagna och alla verkar ha överlevt vintern. Paprika, chili, petunia och gyckelblomma. Purjolöken sådde jag för 2 veckorsedan. Invigning av min nya pluggbox. Har inte testat dem innan för jag tycker de är lite dyra i inköp men nu har jag slagit på stort och investerat i en. 48 tomatfrön och ett physalisfrö. Hoppas det fungerar. En box med Zinna. Det var nog lite tidigt att så dem nu när jag tänker efter men gjort är gjort.