onsdag 28 december 2011

Degig semesterdag

Igår hade jag semester och då tillbringade jag större delen av dagen i köket och bakade glutenfritt bröd åt dottern. Frallor, thekakor och morotslimpor har nu fyllt frysen som varit tom på bröd ett tag. Satte också till en surdeg som ska tas om hand i helgen. Jag blev sugen på att köpa jäskorgar men är osäker på om det funkar med de kladdiga glutenfria degarna. Någon som har erfarenhet av det?

söndag 18 december 2011

Julgodis

I helgen har det kokats julgodis och stekts köttbullar. Det blev mjölkchokladfudge, bountybollar, crisptryffel och polkagristryffel. Efter allt provsmakande vaknade jag i morse med en finne på hakan och en brännblåsa på fingret. Suck! Att man aldrig lär sig....

lördag 17 december 2011

Höjdpunkt

Vilken härlig fredagkväll. Att sitta i soffan med en filt och bläddra i Impectas nya frökatalog medans sonen och hans flickvän fixar maten. Blunda en stund och drömma om nästa odlingssäsong. Snacka om avkoppling!



söndag 11 december 2011

Tuffingar i trädgården

Om man letar lite under snön finns de där, så söta och och ändå så tuffa att de blommar när det är busväder ute. Visst är det härligt med julrosor, för när man tror att det inte är blomsäsong bevisar de motsatsen.





tisdag 6 december 2011

Pysselsöndag

I söndags var det ett riktigt pysselväder så jag plockade fram material att göra dörrkransar. Fick god hjälp av Ozzie som for runt med mossa och granris över hela huset! Efter ett tag blev det lite jobbigt att busa runt men mossan var mjuk och go så han tog en tupplur istället (skönt)! Två kransar blev klara och resten får jag fixa till nästa helg.





söndag 4 december 2011

Tjejkväll

Igår lördag stod det städning och matlagning på schemat. På kvällen kom goa vänner hem till mig på en bit mat, "lite" vin och mycket prat. Tack för en jättetrevlig kväll!