måndag 27 juni 2011

Lite damm

Dammprojektet fortsätter lite i taget. Tyvärr har jag tappat lusten över det här projektet för det tar alldeles för lång tid att komma någon vart och jag tycker nog att det är ganska krångligt med pumpar och reningsanläggningar. Hur jag sedan ska fixa till dammkanterna är den stora gåtan!

måndag 20 juni 2011

Hemma igen.



Har haft en underbar helg i Göteborg. Trevligt sällskap och mycket god mat. Var på trädgårdsföreningen och njöt av alla rosor och Afrikas lilja. Tyvärr tog jag nästan inga kort för kameran var kvar hemma så jag fick hålla tillgodo med mobiltelefonen och det blir inte så bra bilder.



onsdag 15 juni 2011

Till symaskinen

Har lagt en sista söm på en klänning till Maja som skulle bli klar till skolavslutningen på fredag. Nu var hon osäker på om hon skulle ha klänning eller inte. Så kan det gå men hon verkar nöjd iallafall.





måndag 13 juni 2011

Stensäkert...

är det att vi hittar sten när vi gräver hemma och tror man att det "bara" är att gräva ett hål i vår trädgård upptäcker man snart att så är inte fallet. Två timmar tog det att få upp den här bumlingen och vad vi ska göra med den nu återstår att se.


Dammduken är äntligen på plats!

Vi har köpt pump och reningsanläggning


onsdag 8 juni 2011

Backamo

I söndags var vi på Backamos handelsträdgård i Bankeryd. Stort urval och fina plantor men det var så varmt att jag inte vågade köpa något så vi får åka tillbaka och handla någon annan gång. Jag blev väldigt intresserad av ett persikoträd bl a.

måndag 6 juni 2011

Ninas Pioner

En del plantor har sin egen historia. Den här Pionen fick jag av min jättegulliga f.d jobbarkompis Nina. Den har jag vårdat ömt och belöningen blir underbara blommor. Tack Nina!



Aklejruta som jag köpte av Monica Mattsson när vi besökte hennes trädgård under tusen trädgårdar.
Vet inte var den här Aklejan kommer ifrån. De dyker upp i landet från ingenstans.

lördag 4 juni 2011

Dammen är invigd

Prinsen på Hultgatan (grannens nya katt Aslan) förärar oss med besök i trädgården allt oftare. Idag har han till och med kommit fram och kelat lite. Sedan hoppade han ner i den halvgrävda dammen (med den fina pälsen var det tur att inte matte såg det) och kurade ihop sig i den djupaste hålan. Där var det nog lite svalare i sommarvärmen.

Han gillar också att ligga under hängsälgen där det blir som en liten skuggig koja under grenverket.

fredag 3 juni 2011

Ledig

Ledig från jobbet men inte från trädgården. Vi kämpar med att gräva på den lilla näckrosdammen men det går inte så värst fort. Nu åkte dessutom min grävmaskinist på MC-träff (själv stannar jag hellre hemma och pular i trädgården) och kommer inte hem förrän i morgon så grävningen ligger nere idag. Har planterat lite sommarblommor i utekrukorna istället och rensat lite ogräs. Nu är det rast och vila tills imorgon bitti!Vi hittar en och annan sten när vi gräver.

Läckra sparris på väg upp. En lyx på tallriken!


Tomater i sandbädd. De ser inte så pigga ut. Frågan är om de kommer växa till sig eller om det är ett mindre lyckat experiment att odla i sand




Små plantor av Hasselört